Retkiruokaa – Lisukkeita, leipomisia ja muita

Lisukkeita

  • Itämainen porkkanalisuke
  • Mausteiset perunapallerot
  • Ruisleipää, valkosipulia, hunajaa ja (kypsynyttä) juustoa

Leivonnaisia

  • Ruisleipä
  • Aamiaissämpylöitä

Muita

  • Energiapatukka
  • Talvijälkiruoka – leivos
  • Idätys – alfa alfa ja mung -pavut
  • Tuorepuuro
  • Talvilohtu
  • Dr. Oetker Shaker Ohukaisjauhe – täysjyvälettuja

Itämainen porkkanalisuke

Kuivattua porkkanaraastetta
sinapinsiemeniä
öljyä
kaksi valkosipulikynttä
(chiliä)
sitruunamehua
sokeria
suolaa

Kuivattua isoksi raastettua porkkanaa muutama, liotetaan.
Kattilassa paistetaan öljyssä sinapinsiemeniä
kunnes ne alkaa hyppiä, siihen sekoitetaan
liotetut porkkanat ja paistetaan vähän, lisätään
pari pienittyä valkosipulin kynttä,
(chiliä, jos siitä pitää), sitruunamehua, suolaa
vähän ja sokeria 2 tl, annetaan
levätä hetken ja nautitaan.
Sitruunamehua kun on liikaa niin ei hyvä.

Mausteiset perunapallerot

Liotettua perunaa, kuminaa, garam masalaa, korianteria,
sitruunamehua, pähkinöitä, kikhernejauhoja, chilijauhetta
Öljyä
– sekoitetaan, muovataan palloja ja paistetaan öljyssä

Ruisleipää, valkosipulia, hunajaa ja (kypsynyttä) juustoa

Tämä jos mikä koukuttaa:
Hinkkaa kuivattuun ruisleipään valkosipulia, lorauta päälle juoksevaa hunajaa
kruunaa juustolla (useimmat käy, etenkin vuohenjuustot ja briet..)

Jos kitalaesta on nahkat rikki kannattaisi ehkä pitää tauko..
Tämän ohjeen toi tullessaan lokakuun pimeästä illasta eräs miellyttävä
retkeiljäherrasmies!

Ruisleipä

Ota 2-3 dl ruisleipäainesta
1tl tai vähemmän kuivahiivaa
laita pakastepussiin, joka on toisen pakastepussin sisällä.
(kaksi siksi, että jos toinen hajoaa ei tule katastrofia 😉

Kaada jauhoihin desin verran lämmintä vettä (noin 43 astetta).
sekoita puristelemalla pusseja. Lisää vettä jos tarvitaan.
ÄLÄ TYÖNNÄ SORMIASI TAIKINAAN!
(jos se ei ole Sinusta hillittömän kivaa)

Kun seoksesta on tullut taikinaa nostata se takkisi sisällä
noin tunnin verran. Tepastele ja katsele kauniita maisemia.

Puristele pussia, lisää paistinpannulle vähän öljyä tai voita,
purista ja taputtele pussien avulla siististi sopivan kokoinen leipä
paistinpannulle. JÄTÄ TYÖNTÄMÄTTÄ SORMIASI TAIKINAAN
ja paista kannen alla. Käännä kun sopiva aika on kulunut.
Nauti voin kera. Aivan hillittömän hyvää!!

Aamiaissämpylöitä

parin sämpylän ohje:
1,5 dl sämpyläjauhoja
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
vajaa tl leivinjauhetta
hitunen suolaa
mahdollisia leipämausteita kuten kuminaa hitunen

Laita ainekset muovipussiin, lisää vajaa desi vettä puristele seos taikinaksi. Anna taikinan levätä hetken. Muotoile pussin avulla teflonpannulle pari noin sentin paksuista lättyä. Kun pohjaan on tullut väriä ja taikina hieman noussut käännä ja paista toinen puoli. Nauti

Talvijälkiruoka – leivos

vaniljakastiketta
täytekeksejä
kuivattuja mansikanviipalaita tai jotain muuta
herkkuhörhöä

Työnnä gogreenin vaniljakastike hankeen kun tulet leiriin.
(älä unohda sitä sinne!!)
Hae se sieltä kun on jälkiruoan aika, tursota ”vaniljajäätelöä”
vaikkapa sacherinakeksille tai jollekin muulle täytekeksille.

Koristele jollain. Nauti!
Vie tetra mukanasi, ei sitä voi polttaa siinä on folio sisäpuolella.

Dr. Oetker Shaker Ohukaisjauhe – täysjyvälettuja

laita maidon sijasta annos kookoskermaa ja vettä
purkista saat vesipullon

Hyvää.

Energiapatukka (versio x 😉

ekokaupan luomuenergiapatukat on sikahyviä!!,
mutta maksavat yli euron kappale.

Tee vähän ennen reissulle lähtöä!!
Maku ja tuoreus kärsii ajan myötä

Ota vajaa puoli kiloa ruskeaa taatelipalmusokeria,
tai jotain muuta vaikkapa luomuraakasokeri tai perussokeria ja
ruokakermaa 2 dl (gogreen) tai peruskermaa tai jotain.
Keitä niistä tosi jäykkä toffee.
Vie aikaa, ehkäpä puoli tuntia, ehkäpä enemmän.

Lisää paljon, kunnes sekoittaimisesta tulee tosi hankalaa auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä..

Jos haluat maustaa niin sekaan voisi heittää mitä vaan mistä tykkää vaikka karpalojauhetta, kakaojauhetta, hedelmänpaloja, rusinoita, kuivattuja marjoja??

Raavi seos kattilasta leivinpaperille. Toisella leivinpaperilla muotoile tiukka, noin 1,5 cm paksu kakku, reunat painele tiukaksi. Pinnalle voi taputella kaurahiutaleita. Odota hetki ja leikkaa patukoiksi. Pakkaa yksittäisiin pieniin pakastepusseihin.

Idätys – alfa alfa ja mung -pavut

Ota kierrekorkillinen pakasterasia, jossa suuaukko on noin 3-5 cm.
Liota 2 rkl alfa-alfaa tai mung-papuja vedessä yön yli purkissa (yö ennen reissua ensimmäisen kerran). Hanki pala hyttysverkkoa ja kuminauha jotka ylettyvät purkin suuaukon yli.
Idätä ituja purkissa kunnes itu on enemmän kuin 0.5 cm.
Huuhtele pari kertaa päivässä. Tähän huuhteluun tarvitset verkkoa ja kuminauhaa.
Erinomaisen terveellistä ja energiatehokasta ruokaa.
Herkkua, nauti silleen tai lisukkeeksi ruoan kanssa.


Tuorepuuro (yhdelle)

2rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl täysjyväpuurohiutaleita – ei välttis tarvii
1 rkl rusinoita tai jotain vastaavaa.
(Jos haluaa, voi lisätä myös kuivattuja marjoja, omenoita tms.)

liotetaan yön yli ja nautitaan

Talvilohtu

Paista ruisleipä voissa. Paista ensin voitelupuoli.
Kun paistat kääntöpuolta lisää joko valko- sini- tai viherhomejuustosiivuja tai jotain muuta hyvää juustoa. Anna juuston sulahtaa.
Lisää päälle vaikkapa lakkahilloa tai ohessa paistettuja omenasiivuja.
Hulauta hunajaa jos oli omenaa.
Jos on pähkinöitä mukana paahda päälle.
Nauti portviinin kera tai silleen.

This entry was posted by duottar.